Tarta cu prune
Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamina
A, vitamina K, potasiu si fibre.
Atat proaspete cat si uscate prunele contin doi fitonutrienti unici, care au
calitati antioxidante puternice, distrugand radicalii liberi care ataca
celulele umane. De asemenea, fenolii, alti compusi benefici din prune,
protejeaza stratul natural de grasimi care compun neuronii creierului uman.
Un
alt avantaj al consumului de prune il reprezinta faptul ca sporesc, prin
vitamina C, capacitatea de absorbtie a fierului. Prunele au mari proprietati
energizante, in special datorită continutului natural de zaharuri. In plus,
prunele mai sunt laudate pentru ca pot alunga oboseala sau senzatia de stres,
dar si pentru ca sunt un aliat de incredere al majoritatii functiilor
intestinale.
Deci sa
profitam de aceste fructe
racoroase, zemoase, usor acrisoare si incredibil de gustoase, pentru a
face un desert delicios. Pe langă faptul ca sunt niste fructe foarte gustoase,
ele te ajuta sa iti mentii atat corpul, cat si mintea sanatoase.
INGREDIENTE: (8 portii)
Ingrediente aluat :
320 gr faina
100 gr ulei
un praf sare
120 apa calduta
1/2 praf de copt
Umplutura :
1 kg prune
100 gr zahar
2-3 linguri gris
Pentru umplutura,
se spala prunele, se taie in doua si se curata de samburi.Caramelizam zaharul
avand grija sa nu se arda ca sa nu devina amarui. Turnam prunele, amestecand continuu.
Vom lasa la fiert in jur de 15-20 minute
pana ce acesta este complet dizolvat. Adaugam grisul
si omogenizam .
Pentru aluat,
se amesteca ingredientele, formandu-se o bila pe care o invelim in folie si o
dam la frigider in jur de o ora. O portionam, cam 70% pentru baza si restul
pentru partea de deasupra.
Se intinde foaia pentru blat si se aseaza intr-o forma de
tarta. Intepam cu furculita din loc in loc, punem grisul, umplutura si cu
ajutorul unei razatoare facem frimiturile deasupra.
Coacem la foc mediu timp de 35 /45 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu