Totalul afișărilor de pagină

acasa

miercuri, 28 ianuarie 2015

Conopida gratinata


Conopida gratinata

 

Conopida  este un  "buchet" de beneficii pentru sănătate  din care putem face cea mai bună mâncare . Se face uşor, este delicioasă şi foarte sănătoasă.
Este o legumă unică, cu o concentraţie mare de nutrienţi, bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi.
Ea a fost recunoscută pentru calităţile ei nutriţionale şi pentru gustul ei plăcut încă dinaintea secolului al XVI-lea, fiind cultivată intens din Asia Mică până în America, în Africa, dar şi în Australia.

Ingrediente

-o conopidă mare
-trei linguri de pesmet
-doi căţei de usturoi
-o legătură de pătrunjel proaspăt
-sare, piper
-două linguri de parmezan ras (sau altă brânză bine uscată, data prin răzătoare)
-patru linguri de ulei

Preparare

Curăță şi desfă în buchețele conopida. Pune pe foc o oală cu doar un deget de apa. Când clocoteşte pune conopida şi acoperă vasul cu un capac. Lasă-o să fiarbă circa 10 minute la foc mic. Scurge apa. Pune conopida într-o sită şi las-o să se scurgă bine.
Amestecă pesmetul cu usturoiul tocat foarte mărunt şi cu parmezanul. Pune ulei într-un vas care merge la cuptor. Pune sare şi piper peste conopidă, după gust, şi înmoaie fiecare bucăţică în amestecul de pesmet. Aşează bucăţelele de conopidă în tavă, într-un singur strat. Coace conopida, în cuptorul bine încins, circa 20 de minute până ce capătă o culoare frumoasă, iar pesmetul se rumeneşte.
Se serveşte imediat cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, presărat deasupra. Se poate adauga smântână sau iaurt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu