Conopida gratinata
Conopida
este un "buchet" de
beneficii pentru sănătate din care putem
face cea mai bună mâncare . Se face uşor, este delicioasă şi foarte sănătoasă.
Este o legumă unică, cu o concentraţie mare de nutrienţi, bogată în
antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi.
Ea a fost recunoscută pentru calităţile
ei nutriţionale şi pentru gustul ei plăcut încă dinaintea secolului al XVI-lea,
fiind cultivată intens din Asia Mică până în America, în Africa, dar şi în
Australia.
Ingrediente
-o conopidă mare
-trei linguri de pesmet
-doi căţei de usturoi
-o legătură de pătrunjel proaspăt
-sare, piper
-două linguri de parmezan ras (sau altă brânză bine uscată, data prin
răzătoare)
-patru linguri de ulei
Preparare
Curăță şi desfă în buchețele conopida. Pune
pe foc o oală cu doar un deget de apa. Când
clocoteşte pune conopida şi acoperă vasul cu un capac. Lasă-o să fiarbă
circa 10 minute la foc mic. Scurge apa. Pune conopida
într-o sită şi las-o să se scurgă bine.
Amestecă pesmetul cu usturoiul tocat
foarte mărunt şi cu parmezanul. Pune ulei într-un vas care merge la cuptor.
Pune sare şi piper peste conopidă, după gust, şi înmoaie fiecare bucăţică în
amestecul de pesmet. Aşează bucăţelele de conopidă în tavă, într-un singur
strat. Coace conopida, în cuptorul bine încins, circa 20 de minute până ce capătă
o culoare frumoasă, iar pesmetul se rumeneşte.
Se serveşte imediat cu pătrunjel
proaspăt, tocat mărunt, presărat deasupra. Se poate adauga smântână sau iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu