Totalul afișărilor de pagină

acasa

marți, 31 martie 2015

Pasca cu aluat de pandișpan

Pasca cu aluat de pandișpan

Cel mai iubit desert din perioada Paștelui este Pasca, un preparat tradițional care nu lipsește de pe masa festivă (alături de ouăle roșii, de drob, de stufat și de cozonac), ea întreține o atmosferă gastronomică dedicată spiritului sărbătorilor pascale.

Să împodobim masa festivă cu un preparat tradițional de excepție pregătind în acest an pasca cu blat de pandișpan.
Pentru pandișpan:
- 3 ouă;
- 5 linguri de făină;
- 3 linguri de zahăr;
- 1-2 linguri de ulei;
- o linguriță de suc de lămâie;
- coajă rasă de lămâie sau de portocală;
- unu sau doua pliculețe de zahar vanilat;
-  un praf de sare;
Pentru umplutură:
- 500 g de brânză de vaci;
- 150-200 g de zahăr;
- o lingură de făină;
- 3 ouă;
- zahăr vanilat;
- esență de vanilie, portocală sau lămâie;
- 100 g de stafide.

Mai întâi facem pandișpanul. Separăm gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat până se întărește spuma. Adăugăm zahărul și sucul de lămâie și continuăm amestecarea ingredientelor. Încorporăm gălbenușurile, cojile de citrice și zahărul vanilat. Turnăm treptat făina astfel încât să nu se lase spuma obținută.
Pregătim o tava, de preferat una cu margine detașabilă, apoi turnăm compoziția de pandișpan și o introducem  în cuptor pentru 5-10 minute.

Între timp pregătim umplutura. Amestecam într-un bol brânza, gălbenușurile (separate de albuș), zahărul, aromele și stafidele, după care turnăm și albușurile bătute spumă. Amestecăm totul bine pentru a obține o cremă fină.

După ce s-a mai întărit pandișpanul, turnăm deasupra crema de brânză și introducem din nou tava la cuptor pentru o jumătate de oră.
Preparatul este gata când brânza este ușor rumenită

Scoatem tava din cuptor și lăsăm  să se răcească în formă. La servire putem presăra zahăr pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu