Totalul afișărilor de pagină

acasa

marți, 17 februarie 2015

Turte pe plită


Turte pe plită

Țineți minte turtele pe plită? Ce vremuri! Iată rețeta cu care și acum sunt răsfățată când merg la țară.

 

Ingrediente:

500 gr făină

250 ml apă călduță

7 gr drojdie uscată

1 linguriță sare

 

Mod de preparare:

Frământăm un aluat din toate ingredientele pe care îl lăsăm la dospit până își dublează volumul. Îl împărțim în 5 bucăți egale (depinde cât de mari și groase le dorim), presărăm suprafața de lucru cu faină și frământăm fiecare bilă de aluat până devine elastică și nelipicioasă. Fiecare bilă de aluat o întindem cu sucitorul. Punem turta astfel obținută pe plita încinsă, coacem pe ambele părți până începe să crească și devine rumenă. Se pot mânca simple (în loc de pâine) sau în diverse combinații.(dulceață, zacuscă etc.) E o bunătate în post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu