Negresa de Post
Negresa este o rețetă de prăjitură de post atât de simplă, încât practic se face
singuraă. Plus că nu murdărim decât forma în care
coacem negresa de post și lingura cu care
amestecăm aluatul. Atat! Eu am
facut negresa de post cu rom dar se poate face si cu alte arome: vanilie,
portocale, alune, cafea, etc.
Ingrediente:
160
g făină
160
g zahăr
4
linguri budincă de ciocolată praf (40 g)
2
linguri cacao
1
linguriță rasă bicarbonat (5 g)
1
lingură cu oțet alb
5
linguri cu ulei
250
ml apă/lapte de soia
esență de rom
esență vanilie
1
vârf cuțit sare
Mod de preparare
Ungem o formă teflonată cu 1 lingură cu ulei.
Adăugăm direct în tavă faina, zahărul, budinca, cacaua,
bicarbonatul și sarea.
Într-un vas separat, amestecăm apa, uleiul, oțetul și esențele. Turnăm amestecul lichid
peste cel solid.
Amestecăm până la completa omogenizare.
Coacem negresa de post în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru
30-35 minute.
Înainte de a scoate negresa din cuptor, o ințepăm cu o scobitoare. Dacă iese curată, negresa este coaptă, dacă nu, o mai lăsăm câteva minute în
cuptor. Nu o lasati cu mult peste 35 de minute, pentru se va usca prea tare si
consistenta trebuie sa fie umeda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu