Totalul afișărilor de pagină

acasa

miercuri, 18 martie 2015

Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Această rețetă de cornulețe de post este foarte simplu de făcut, în plus este un aluat cu care se lucrează foarte ușor.
Ingrediente:
250g margarină
700g faină
300 ml apă minerală
150ml ulei
un vârf de sare
5 ml oțet
magiun sau rahat pentru umplutură
zahăr pudră și scorțișoară pentru final
Mod de preparare:

Punem margarina moale (nu topită de tot) împreună cu oțetul, sarea, apa minerală și oțetul la mixat până se transformă într-o spumă lucioasă. Adăugăm făina, încet, până se formează aluatul.

Luăm aluatul din bolul mixerului, îl punem pe masa de lucru înfăinată, și începem să-l batem cu sucitoarea, de vreo 5-6 ori, împachetândul într-un dreptunghi mai mic după fiecare bătaie: Vom simți cum aluatul începe să se întărească. Apoi îl punem într-un bol acoperit, la rece, pentru 1 oră.

Împărțim aluatul cornulețelor în bile pe care le întindem în cercuri, și pe care apoi le tăiem în triunghiuri. Punem  umplutura preferată pe fiecare margine lată a triunghiului și rulăm înspre vârf.

Așezăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul încins la 200 de grade, pentru 30-35 de minute.

Le tăvălim prin zahăr pudră amestecat cu zahar vanilat cât sunt fierbinți, apoi le așezăm pe un platou.

Dacă le umplem cu magiun sau nucă le tăvălim  prin zahăr pudră amestecat cu scorțișoară, vor fi un deliciu.

Mod de servire:

Sevim cornulețele fragede de post după ce s-au răcit puțin. Sunt la fel de bune și a doua zi, nu se întăresc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu