Cornulete
fragede de post
Această rețetă de cornulețe de post este foarte simplu de
făcut, în plus este un aluat cu care se lucrează foarte ușor.
Ingrediente:
250g margarină
700g faină
300 ml apă minerală
150ml ulei
un vârf de sare
5 ml oțet
magiun sau rahat pentru umplutură
zahăr pudră și scorțișoară pentru final
Mod
de preparare:
Punem margarina moale
(nu topită de tot) împreună cu oțetul, sarea, apa minerală și oțetul la mixat până
se transformă într-o spumă lucioasă. Adăugăm făina, încet, până se formează
aluatul.
Luăm aluatul din bolul
mixerului, îl punem pe masa de lucru înfăinată, și începem să-l batem cu
sucitoarea, de vreo 5-6 ori, împachetândul într-un dreptunghi mai mic după
fiecare bătaie: Vom simți cum aluatul începe să se întărească. Apoi îl punem într-un
bol acoperit, la rece, pentru 1 oră.
Împărțim aluatul
cornulețelor în bile pe care le întindem în cercuri, și pe care apoi le tăiem în
triunghiuri. Punem umplutura preferată
pe fiecare margine lată a triunghiului și rulăm înspre vârf.
Așezăm cornulețele pe o
tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul încins la 200 de grade,
pentru 30-35 de minute.
Le tăvălim prin zahăr
pudră amestecat cu zahar vanilat cât sunt fierbinți, apoi le așezăm pe un
platou.
Dacă le umplem cu
magiun sau nucă le tăvălim prin zahăr
pudră amestecat cu scorțișoară, vor fi un deliciu.
Mod
de servire:
Sevim cornulețele fragede de post după ce s-au
răcit puțin. Sunt la fel de bune și a doua zi, nu se întăresc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu